English E-Posta Öğrenci Bilgi Sistemi EBYS
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
>>Modern Uygulama Labaratuvarları Açıldı

ETÜ’DEN BİR İLK DAHA…

“Yarınları Birlikte Şekillendirelim” sloganı ile yola çıktığı ilk günden beri yeniliklerin öncüsü olan Erzurum Teknik Üniversitesi bir ilke daha imza attı. “Temel Elektronik Laboratuvarı” ve “Mekatronik Araştırma Laboratuvarı” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ilimizin bürokratik ve eğitim dünyasından pek çok ismin katılımı ile gerçekleşen törene ilgi hayli yoğun oldu.

Ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında en modern donanıma sahip bu laboratuvarlar sayesinde, öğrencilerimiz teorik bilgi birikimlerini laboratuvar ortamında pratik deneyimlerle sentezleyebilecekler. Açılış törenine katılan davetliler, Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi’nin (YÜTAM) ilk adımı sayılabilecek laboratuvarlarımızda, son teknoloji ile bezenmiş çok sayıda cihazı yerinde incelediler. Daha önce hizmete sunulan AR-GE, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fizik – Kimya loboratuvarlarımızı da inceleyen davetliler, duydukları memnuniyeti dile getirerek özverili çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı’ya teşekkür ettiler.

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, açılan bu laboratuvarların ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına önemine vurgu yaparak, ETÜ’nün bu bağlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesinden gurur duyduğunu ifade etti.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Bölüm
Programlar
Kişiler
Araştırma
Öğrenciler

Bölüm Başkanının Mesajı

Erzurum Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak amacımız; öğrencilerimizin Elektrik-Elektronik mühendisliği alanında...Devam

Öğretim üyelerinin ders sayfalarına buradan ulaşabilirsiniz... Devam

Tanıtım Videosu

Bölüm tanıtım videomuzu izlemek için tıklayınız.