English E-Posta Öğrenci Bilgi Sistemi EBYS
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
>>Hakkımızda

Günümüzde bilim ve teknoloji alanında hızla değişen ve gelişen, topluma katma değer sağlayan en önemli mühendislik disiplinlerinden biri de Elektrik-Elektronik Mühendisliği’dir. Elektromanyetik alan teorisinden anten ve mikrodalga tekniklerine, temel elektriksel çözüm tekniklerinden büyük ölçekli tümleşik devre tasarımına, kompleks değişkenli matematiksel analiz yöntemlerinden bulanık mantık tekniklerine, sayısal sistem tasarımından haberleşme teknolojilerine,güç elektroniğinden yüksek gerilim uygulamalarına, sembolik mantıktan yapay zekaya, biyomedikal mühendislikten mikro elektroniğe kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu mühendislik dalı enerjiden iletişime, sağlık sektöründen uzay teknolojisine, birçok alanda, diğer programlarla multidisipliner çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ayrıca zekâ ve yaratıcılık odaklı çözüm ve ürünler geliştiren bir mühendislik dalıdır.

Bölümümüzün amacı, teoriği pratiğe dönüştürüp çalışma ve araştırmalarda etkin bir şekilde rol oynayabilen Elektrik-Elektronik Mühendisi ve bilim adamı yetiştirmektir. Program, yaratıcı ve analitik düşünebilme yeteneğini öğrencilere kazandırır. 4 yıllık lisans programını başarı ile tamamlayan öğrencilere lisans diploması ve "Elektrik-Elektronik Mühendisi" ünvanı verilir.

Bölüm Başkanının Mesajı

Erzurum Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak amacımız; öğrencilerimizin Elektrik-Elektronik mühendisliği alanında...Devam

Öğretim üyelerinin ders sayfalarına buradan ulaşabilirsiniz... Devam

Tanıtım Videosu

Bölüm tanıtım videomuzu izlemek için tıklayınız.